Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 16 juni 2018 @ 00:43 door Serpentor , 289 keer bekeken

Unravel

Er zijn mensen die je voor de rest van je leven bij blijven, niet alleen om wie ze zijn, maar ook om wat ze deden en waar ze beregoed in waren.

Clupper Unravel, Michel voor intimi, was zo'n mens. Nuchter en toch vol passie, bedachtzaam en rustig maar oertrouw als het er op aan kwam, en het ongekende talent dat hij had om de mooiste en origineelste clublooks en plaatjes te maken, zoals de smiley's die hij voor Clubs had ontworpen.

Als hij ergens voor stond, dan ging hij er 200% voor, zoals het moment dat Clubs niet ingreep toen er diverse clubs werden opgericht die een beetje té veel op de mooie clubs van Unravel leken. Als ludiek protest richtte Unravel dan ook de Masterclub op, die dan weer verdacht veel op de échte Masterclub leek. Wat hebben we daar veel gediscussieerd!

Maar wat kon de man toveren met Adobe Photoshop. De mooiste 18+ club die je ooit gezien hebt was van zijn hand, ondeugend en toch ongekend smaakvol. De club voor de IJslandse zangeres Björk was ook zo'n hoogtepunt, een club die tijdens zijn leven nog afscheid van Clubs had genomen. Open Your Mind was ook zo'n club waarop hij een onvergetelijke stempel had gedrukt, met een steeds wisselende look en feel die helemaal aan Michel te danken was. Zijn aandoenlijke kerstclub, Santa's North Pole, voegde weer een nieuw hoofdstuk toe aan zijn leven. Je waande je echt bij de kerstman thuis... en dat is toch geen geringe prestatie.

Zoals de tekst doet vermoeden, is Unravel niet meer onder ons. Begin 2007 werd hij door het noodlot getroffen; een fatale hersenbloeding, die een definitief einde maakte aan het stoffelijke leven van Michel. Ik zeg heel nadrukkelijk stoffelijk, omdat het onmogelijk is om die trouwe, behulpzame en getalenteerde man niet in ons hart te sluiten. Michel leeft voort, middels de herinneringen die we aan hem hebben, en de mooie creaties die ik voor het grote deel bewaard heb. Ik mis vooral zijn nuchterheid, zijn plezier in het leven, die immer trouwe aanwezigheid die soms nog meer liet merken door even helemaal niets te zeggen.

Het Clubs Dagblad is aan Unravel opgedragen.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.