Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 20 oktober 2017 @ 00:51 door Serpentor , 300 keer bekeken

Master- en Startersclub

Vrijwel elke online community komt de ongeschreven wet na om een plaats voor overleg én hulp aan te bieden. Clubs was en is geen uitzondering. Vrijwel van het eerste uur zijn dan ook de Masterclub én Startersclub. Twee heel verschillende clubs, elk met een eigen geschiedenis. De Masterclub, die thans nog bestaat, maar dan als online eerbetoon aan Rien, was een discussie club, waar cluppers direct met het team van Clubs konden 'sparren'.

De club bruiste dan ook, geen discussie over Clubs werd uit de weg gegaan, en er waren ook bosbrandjes en schorsingen van leden die te ver waren gegaan. Het meest bekende incident was waarschijnlijk de botsing tussen cluppers Menno en Pietjan, maar daar hebben jullie al over gelezen in mijn artikel over de laatsgenoemde clupper. De Masterclub had de expliciete regel dat alleen cluppers met een eigen club óf een beheerdersrol toegang kregen. Dit was voor Serpentor een reden om Open Your Mind op te richten; een club waar ook cluppers zonder operator- of beheerdersrol de mogelijkheid kregen om over nieuwe functionaliteiten van Clubs te praten.

De Startersclub was het andere vlaggenschip van Clubs. Ook deze club heeft een rijke historie, en zou later ook een andere naam krijgen. Een team van toegewijde cluppers gaf naast Clubteamleden de cluppers de nodige tips, hulp en adviezen over het cluppen. Het inspireerde ook een helpdeskclub voor het 18+ gedeelte. De Startersclub was toegankelijker dan de Masterclub, maar zelfs op de SC waren er soms discussiepunten. Er was zelfs een 'hackpoging', toen een SC-beheerder het hele clubhome overhoop had gegooid! De tips, beter bekend als weekendtips, kwamen van cluppers als miamigirl, sweet_1_nl en Marcel-Boertje... deze cluppers zijn anno 2020 niet meer actief op Clubs.

Ik kijk met dankbare gevoelens terug aan de tijd dat de 'MC' en 'SC' nog actief waren. Het waren dé plaatsen waar iedereen met een hart voor Clubs met elkaar in gesprek kon gaan. Ik ben zelf jarenlang Clubsvrijwilliger geweest, eerst voor de Startersclub en later namens Open Your Mind. Een community zonder zo'n platform aan discussie- en hulpclubs is ondenkbaar. En ik denk dat meerdere mensen met een goed gevoel aan die mooie tijd terugdenken!



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.