Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 04 augustus 2016 @ 02:53 door Serpentor , 357 keer bekeken

Clubnet Meeting 2001

Het is moeilijk voor te stellen dat het alweer 19 jaar geleden is dat de eerste grote Clubnet Meeting plaatsvond. Clubs telde op dat moment vele tienduizenden leden, maar er kwamen slechts enkele tientallen cluppers naar de Hanzehof in Zutphen. Was het dan ook een complete flop...? Dat niet. Het was een ronduit gezellige dag, waarin bijna het voltallige clubteam aanwezig was om de cluppers te ontmoeten.

Het organiserende team had natuurlijk gehoopt op een hoge opkomst van leden. In de weken naar de meeting toe werden de cluppers gevraagd zich officieel aan te melden. Er waren ook geringe kosten aan verbonden. De Hanzehof in Zutphen bleek een uitstekende plek van samenkomst, om zijn relatief centrale ligging in het land en de 'aanpasbaarheid' van de hallen. Zo zou het mogelijk zijn om toch een gezellige samenkomst te kunnen organiseren, of er nu 50 of 500 mensen zouden komen.

De pakweg 50 cluppers die er waren maakten kennis met andere cluppers en er was lekker eten. Alle bezoekers kregen bij de entree een button opgespeld met daarop de nickname die zij aan de organisatie hadden doorgegeven. Er waren ook momenten waarop leden van het Clubteam vertelden over de gang van zaken rondom Clubs... al met al heel leerzaam! Cluppers Sermo en Serpentor hadden op deze warme dag al vroeg voor de Meeting begon een terrasje gepakt met Rien!

Sommige cluppers hadden gewaarschuwd voor een lage opkomst. Onder hen waren Sweet en Pietjan, twee cluppers die met veel humor een speciale Ook Dat Nog club hadden geopend om de spot te drijven met de organisatoren van de Meeting. Uiteraard waren zij als criticasters niet aanwezig op de Meeting, maar ik kan me nog goed herinneren hoeveel lol Rien en ik hadden om deze geslaagde persiflage. Met panelleden als George Druppel Mank, Frits Kits en Tilly Billenkramp werd het team van de Meeting niet bepaald ontzien.

Of er ooit nog een soortgelijke meeting zal plaatsvinden is voor iedereen nog een raadsel. Sinds 2001 is er veel veranderd, niet in het minst het aantal actieve cluppers. Gelukkig heb ik het één keer mogen meemaken, en dat zal me ook lang bij blijven!
 

Fragmenten uit de club Ook Dat Nog van Pietjan en Sweet zijn nu te vinden bij de Bestanden in PDF-formaat!



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.