Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 02 augustus 2016 @ 00:40 door Serpentor , 491 keer bekeken

Biggle (Rien)

Als er een naam is, die al vanaf het begin vrijwel in één adem met Clubs wordt genoemd, dan is dat wel die van Rien, alias Biggle. Toen in de zomer van 2016 het wrede nieuws van zijn overlijden binnensloeg, kwam er niet alleen een einde aan zijn leven, maar ontnam dat ook een clupper in hart en nieren. Het is nu tijd om terug te blikken op het cluppersleven van een kleurrijk persoon, die vele stormen doorstond om voor 'zijn' Clubs te vechten.

Voordat Rien Clubmaster werd, was hij een doorsnee clupper, maar doorsnee enkel in de zin dat hij nog niet officieel deel uitmaakte van het Clubteam. Dat wierhield hem niet om al heel vroeg en krachtig vrijwilliger voor Clubs te zijn, zoals hij met verve artikelen schreef (onder de nickname Grasmat40) voor de eerste edities van het clubblad. Daarnaast beheerde Rien een club voor de voetbalvereniging Tolbert en persifleerde hij Dokter Bopp uit de cup-a-soup reclame in een club waarin alle cluppers welkom waren om hun (clubs)problemen aan de eminente dokter te melden. Het was toen al duidelijk dat Rien wel van een geintje hield!

Door velen zal Rien ook herinnerd worden in zijn rol als 'bemiddelaar' tussen de wat meer kritische achterban van Clubs. Met name de populaire Sweet en Pietjan, die met hun club Solidariteit een brug probeerden te slaan naar het Clubteam, waren vaak onderwerp van discussie. Met deze twee cluppers zou Rien zowel goede als minder goede tijden kennen, en inmiddels is ook Pietjan niet meer onder ons. Rien was ook verwoed beheerder bij de Masterclub, een club waar vaak de meest stekelige discussies plaatsvonden. Het feit dat de Masterclub, net als zijn verborgen club Think, geen open aanmeldingsbeleid kende, leverde hem in bepaalde contreien ook kritiek op, maar Rien zou de beslotenheid van die clubs blijven verdedigen.

Maar het was toen Rien gevraagd werd om de zieke clubmaster Laura (Gertine) te vervangen, dat zijn actief zijn op Clubs in een stroomversnelling terecht kwam. Laura was in die periode belast met het opnieuw indelen van de Clubs categorieën, en liep daarbij gezondheidsklachten op. Toen de mensen achter Clubs op zoek gingen naar een opvolger, was er eigenlijk maar één écht geschikte kandidaat.

Rien vervulde de functie van Clubmaster als een rots, boven elke discussie, nuchter en doortastend, wat broodnodig was om de vele discussies het hoofd te kunnen bieden. En discussies, die waren er legio, niet het minst over de ingrijpende stap van Clubs om de onderdelen van het platform betaald te maken. Betalen voor het cluppen, hoor ik je denken, dat is toch heel normaal? Laat ik zeggen dat het destijds voor vele cluppers de knuppel in het hoenderhok was. Rien wist, geflankeerd door vrijwilligers, elke discussie te trotseren.

Op dit moment is Rien de langst dienende Clubmaster in de geschiedenis van Clubs. In het verstrijken der jaren had hij het aan de stok gehad met bosbrandjes, ruzies tussen clubs en cluppers, verhitte politieke discussies na de moord op Fortuyn, netelige discussies die nog steeds plaatshadden in de Masterclub, een hoop gedoe met exclusieve contracten zoals met Glamago om de zogehete Starsclubs op te zetten, het organiseren van een Clubnet Meeting in 2001, en... het is teveel om op te noemen. Met de overname door Clubs Social Media ('jij hebt de parel van HetNet gekocht?') en de komst van een andere Clubmaster in de persoon van Diane, kwam er formeel een einde aan Rien's Clubmasterschap. Formeel, want informeel bleef Rien een constante factor in adviserende en begeleidende zin.

Zelfs toen Rien, die in zijn 'vrije tijd' politiek actief was, wethouder werd, een baan waar hij intens van genoot, bleef hij verbonden aan Clubs. Want Clubs was echt zijn vierde kind. Zijn dood dwarsboomde alles wat nog komen zou, maar we kunnen nu alleen maar dankbaar zijn voor wat geweest is. Rien zal herinnerd worden als een immens stabiele Clubmaster, Clubs sturend door enkele van zijn moeilijkste perioden. Met zijn dood verliezen we een rustige doch gepassioneerde man die hield van het leven, en daarbij ook nog in was voor een geintje, zoals de foto bij dit bericht bewijst.

We wensen Rien veel geluk in een nieuwe wereld... vergeten zullen we hem niet. Dat is zeker.

Wil je met andere cluppers Rien gedenken? Bezoek dan de Masterclub



Reacties

  • iBien
    donderdag 1 november 2018, 00:22

    Cas, jeetje jij nog hier., wat gaaf. Zie zoveel namen, komt zoveel boven ineens. Heb heel stiekum heel veel mensen heel erg gemist.  

    Wat fijn je te zien hier 😊

  • Casper1972
    woensdag 31 oktober 2018, 23:44

    Leuk dat je even komt kijken Sabine, lang geleden :-) 
    Groetjes, Casper

  • iBien
    woensdag 31 oktober 2018, 22:56

    *slik*.. ben al heel erg (te lang) weg. Het begon te kriebelen vanmiddag dus me aangemeld via n oud acc wat klaarblijkelijk nog bestond. 

    Geen idee wat ik zou terugvinden na al die jaren..toen ik wegging was Rien nog CM .

    Jee even heel erg stil nu ik dit lees..

    Bien (sabine)

     

  • BriDes
    maandag 18 juni 2018, 22:40

    Mooi geschreven!

  • Marilyn_Presley
    maandag 18 juni 2018, 18:55

    Wat een mooi relaas Marcel, Rien waardig 

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.