Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 23 oktober 2017 @ 00:43 door Diane , 339 keer bekeken

De livegang van Clubs 2.0

De dag van de livegang van Clubs 2..0 kwam gestaag dichterbij. Na de roerige kennismaking, de ontmoetingen met cluppers, de vele, vele feedback kwam de dag steeds dichterbij. De vragen rondom de overgang namen toe, sommigen keken er naar uit, anderen werden er onzeker en zelfs boos van. Er werd zoveel mogelijk informatie gegeven en toen kwam er dan eindelijk DE dag zelf. 
Wat een bijzondere dag was het. Niet alles zou in één keer op het nieuwe platform zitten. Er was een tijdelijke extra URL en langzaam maar zeker zouden de clubjes en leden van het oude domein verhuizen naar het nieuwe domein. Via twitter zou die dag voornamelijk gecommuniceerd worden. 

Ik was één van de cluppers die op het 'oude' domein bleef. Tot het eind aan toe. Het eens zo bezige en drukken Clubs veranderde voor mijn ogen in een heuse spookstad. Ik 'wandelde' wat door de resten heen. Alles van de afgelopen dagen zou verloren gaan, de rest zou worden overgezet naar de 2.0 versie. 

Enkele blikken op twitter leerden me dat er op de nieuwe plek het niet zo voorspoedig ging als was gepland. Er kwamen meer en meer meldingen dat de overgang niet soepeltjes liep en dan druk ik me nog heel zwak uit. Koortsachtig werd gezocht naar oplossingen, maar het werd ook steeds duidelijker dat het op deze manier niet ging werken. Uiteindelijk was er nog maar één oplossing denkbaar, maar daar was de goodwill van een derde partij heel belangrijk bij. 

CSM kon niet anders dan de hele migratie naar het nieuwe platforum terug draaien. Gelukkig wilde KPN hier aan meewerken en stelden zij de ruimte beschikbaar, wel met een hele harde eindtijd. Voor die datum moest Clubs echt van hun servers af zijn, want daarna zouden ze er echt mee stoppen. Voor nu was Clubs gered. De migratie werd terug gedraaid en eerst kreeg iedereen even de tijd om op adem te komen. Want dit was een behoorlijke achtbaan geweest! 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.