Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 04 november 2017 @ 00:55 door Diane , 337 keer bekeken

De Migratie 2.0

Na het terugdraaien van de eerste migratie was er nu een echte harde deadline. Voor 1 december 2009 MOEST Clubs op eigen software draaien. KPN zou vanaf die datum sowieso de stekker uit het geheel trekken, het was dus of live met (nog) niet de versie van Clubs 2.0 dat het streven was of offline. De eerdere mislukte migratie maakte ook dat de doorontwikkeling vn het platforum niet had kunnen plaatsvinden. Het was pas op de plaats en werken aan een stabiele Clubs 2.0 die op eigen benen (lees: servers) stond voordat KPN zou ontkoppelen. 

Er werd een nieuwe datum gepland en de spanning nam toe. Het was immers al een keer niet helemaal goed gegaan... Logisch dat de échte dagelijkse en min of meer verslaafde clupper al bij de gedachte alleen in de stress schoot. 
Dit keer ging de migratie echter wel goed. Ik moet bekennen dat ik er weinig van heb meegekregen. Ik ben betrokken geweest bij het hele proces van A tot Z, maar voor uitgerekend de datum die uiteindelijk de migratie werd (wat normaal een maand later zou zijn!) had ik een weekendje Londen gepland. 
Dus toen de migratie in gang werd gezet zat ik in het vliegtuig naar Londen, gelukkig een korte vlucht en de rest van de dag werd ik door middel van sms-jes op de hoogte gehouden. Later in de avond op mijn hotelkamer kon ik het toch niet laten om even 'om een hoekje te gluren'. Ik zag dat Clubs er goed bij stond, maar ik las dat de teleurstelling groot was vanwege het minimale aan functies. Dat dit echt nog uitgebreid zou gaan worden, kon je per dag 100 keer uitleggen, heel veel cluppers geloofden dat niet. Begrepen niet dat zoiets complex als Clubs niet zomaar gemigreerd kon worden met compleet nieuwe software en dezelfde functionaliteit. 

De migratie was slechts het begin, het echte bouwen moest nu MET de input van de clupper pas gaan beginnen! 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.